Wraz z postępem cywilizacji ludzie stają się coraz bardziej podatni na rozwój wielu niebezpiecznych chorób, coraz gorzej się odżywiają, a żywność którą spożywają staje się coraz bardziej sztuczna i przetworzona. Czy wiesz jak ważna jest zdrowe odżywianie zarówno w profilaktyce chorób jak też ich łagodzeniu i przywróceniu pełni zdrowia?
Diety w chorobach wymagają ścisłych modyfikacji żywieniowych. Jadłospisy w schorzeniach takich jak choroby nerek, schorzenia układu pokarmowego lub żywienie po zabiegach chirurgicznych, przygotowywane są wyłącznie na podstawie konkretnych zaleceń lekarskich co do preferowanego rodzaju i składu diety. Jadłospisy są zbilansowane i zawsze dopasowane do indywidualnych potrzeb i predyspozycji pacjenta.
Warto skonsultować się z dietetykiem, jeśli masz problemy zdrowotne, takie jak...
- Choroby układu pokarmowego( żołądka, jelit, wątroby, trzustki, przełyku, itp.)
- Choroby układu moczowego(np.kamica, zapalenie lub niewydolność nerek, itp.)
- Choroby metaboliczne (cukrzyca, insulinooporność, otyłość, niedowaga, dna moczanowa, itp.)
- Choroby układu krążenia(nadciśnienie tętnicze, miażdżyca, niewydolność serca, itp.)
- Choroby nowotworowe
- Zatrucia pokarmowe, biegunki, zaparcia, zespół jelita drażliwego
- Rekonwalescencja po operacjach i zabiegach chirurgicznych
Co oferuję?
- Szczegółowy wywiad na temat zdrowia, odżywiania i stylu życia
- Pomiary składu ciała i ocena stanu odżywienia
- Indywidualny plan żywieniowy na podstawie diagnozy i zaleceń lekarskich
- Opiekę żywieniową ze ścisłą współpracą z lekarzem prowadzącym
- Jadłospisy dostosowane do stanu zdrowia
- Odpowiedni plan suplementacji
- Program motywacyjny
- Materiały dydaktyczne